Güzellik

Ozonlanmış yağ: nedir, nasıl kullanılır ve faydaları

 

Ozonlanmış yağ nedir?

 

Ozonlanmış yağ , çoklu doymamış bitkisel yağlar içerisine ozonun uygulanmasından elde edilen bir üründür . Ozon, antiseptik, antienflamatuar ve analjezik özellikleri ile bilinen bir gazdır , bu nedenle bu füzyonun kimyasal reaksiyonu terapötik özelliklerini koruyabilir ve birçok uygulamaya izin verir.

 

Petrol, yalnızca etkinliği için geleneksel araçlar arasında değil, aynı zamanda çok düşük kontrendikasyon oranı nedeniyle de öne çıkıyor – ve yeni görünmesine rağmen, geçen yüzyılın 50’li yıllarından beri Avrupa, ABD, Orta Amerika’da kullanılmaktadır. Doğu ve diğer bölgeler. Ancak Brezilya’da ozonlanmış yağ tedavisi önerileri hala topikal kullanıma yöneliktir.

 

Neden bu?

 

Pek çok özelliğinden dolayı, ozonlanmış yağ, cilt enfeksiyonları, yatak yaraları, sedef hastalığı, birinci ve ikinci derece yanıklar, çatlaklar, uçuk, sebore ve daha fazlası gibi hem estetik hem de tıbbi birçok tedavide yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

 

Olivian Enstitüsü’nde biyokimyacı ve estetisyen olan Heloisa Olivaan’a göre, ozonlanmış yağın genel faydaları şunlardır:

 

    • Kanda oksijen taşınmasını iyileştirmek

 

    • Antioksidan etkisi nedeniyle oksidatif stresi modüle eder

 

    • Bakterisit ve mantar öldürücü olarak hareket ederek cilt iyileşmesini hızlandırın.

 

 

Uzman, ” Ozonlanmış yağın ana terapötik uygulamalarından biri , ozon reaksiyonu sırasında üretilen çeşitli oksijenli bileşikler sayesinde antimikrobiyal aktivitesidir” diye belirtiyor.

 

Hangi bitkisel yağlar ozon ile tedavi edilebilir?

 

Herhangi bir doymamış bitkisel yağ, ozonlanmış yağ üretimi için bir hammadde olabilir. Ancak, Heloisa Olivan’ın açıkladığı gibi, bu işlemde en yaygın olarak kullanılan yağlar, en yüksek oleik ve linoleik yağ asitleri konsantrasyonuna ve düşük asitliğe sahip yağlardır.

 

Bu özellikler arasında en uygun olanlar şunlardır:

 

Ayrıca okuyun: Jojoba yağını cilt, saç ve tırnaklarda nasıl kullanacağınızı öğrenin

 

Ozonlanmış yağın kozmetolojideki faydaları

 

Ozonlanmış yağın diğer tedaviler için endike olmasına rağmen, temel faydalarını ciltteki prosedürler aracılığıyla not ediyoruz.

Heloísa’ya göre, cildi temizlemeye ve detoksifiye etmeye ek olarak, yağ hücre yenilenmesini uyarabilir , yaraların veya ülserlerin iyileşme süresini hızlandırabilir. Ayrıca şişlik, kızarıklık ve ağrı gibi alevlenmelerin diğer klasik semptomlarını da azaltır .

 

Ozonlanmış yağın büyük antioksidan gücü nedeniyle, cilde uygulanması, erken yaşlanmaya, hücre döngüsünün azalmasına, inflamatuar süreçlere ve diğer işlev bozukluklarına yol açabilen, vücut tarafından üretilen serbest radikallerin ve diğer toksinlerin etkisini azaltabilir. .

 

Dr. Heloisa, “Cilde uygulama için, tıbbi ozonun faydalarını korumak için en kararlı yağ, ayçiçeği tohumlarından elde edilir, ardından da en yaygın kullanılanlardan biri olan zeytinyağı gelir” diyor.

 

 

Uzman, hastanın durumu ve tedavi türü için en uygun ozonlanmış bitkisel yağı belirleyebileceğinden, bir uzmanla takip esastır.

 

 

Cilt üzerinde nasıl etki eder?

 

 

Heloisa, cilt tedavilerinde kullanıldığında, ozonlanmış yağın kandaki oksijen dolaşımını artırmaya , hücreleri detoksifiye etmeye ve hastalığa neden olan mikropların azalmasına ve serbest radikallerin zarar verici etkisine katkıda bulunmasına yardımcı olduğunu açıkladı.

 

Uzman ayrıca , hücresel matrisi üretmekten ve inşa etmekten sorumlu hücreler olan fibroblastları aktive ederek, iyileşmeye ve yaralanmalardan kurtulmaya yardımcı olarak çalışmalarını vurgular. Fibroblastların çeşitli işlevleri arasında cildin elastikiyetinde ve sıkılığında rolleri vardır.

 

Ozonlanmış yağ başka hangi estetik tedavilerde kullanılabilir?

 

Çok yönlü bir madde olan ozonlanmış yağ, çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Uzman Heloisa Olivan bunlardan bazılarını aktarıyor ve kullanımlarını tavsiye ediyor. onlar:

 

    • Vücut deodorantı: Aşırı etkinliğinin yanı sıra geleneksel ürünlerde kullanılan aromatik maddelerden hassas ve tahriş olmuş ciltlerde kullanılabilir. Her gün koltuk altına dört ila beş damla ozonlanmış yağ uygulanması tavsiye edilir.

 

    • Akne tedavisi : Ozonlanmış yağ, lokal mikro sirkülasyonu aktive eder, detoks etkisini arttırır ve lekelerin oluşmasını engeller. Günde iki kez yüze uygulanması tavsiye edilir, jojoba yağı bu amaç için en iyi seçimdir.

 

    • Morluk tedavisi : Günde iki kez yağın lezyon yerine sürülmesi tavsiye edilir.

 

    • Sporcu Ayağı: Ayakları temizledikten sonra yağı uygulayın ve günde iki ila üç kez kullanın.

 

    • Çatlamış dudaklar: Nemlendirmek ve hücre yenilenmesini teşvik etmek için doğrudan dudaklara uygulayın.

 

    • Kepek tedavisi: Yıkamadan önce ozonlanmış yağı doğrudan kafa derisine uygulayın. 40 dakika ile bir saat arasında masaj yapılarak bırakılması önerilir. Bu süreden sonra, her zamanki gibi yıkayın. Botanik jojoba yağı bu durumlarda en iyi seçenektir. Haftada bir kez kullanmak çoğu zaman tatmin edici sonuçlar almak için yeterli olabilir.

 

    • Dermatit ve Egzama: Bu durumlarda, yağın cildin etkilenen bölgelerine günde iki kez uygulanması tavsiye edilir.

 

    • Döküntüler: Günde iki ila üç kez doğrudan etkilenen bölgeye uygulayın.

 

    • Kulak Ağrısı: Bir pamuk top kullanarak dış kulağa biraz yağ koyun ve bölgeye masaj yapın. Bundan sonra bir saat bırakılması ve çıkarılması tavsiye edilir. Dr. Heloisa günde iki kez kullanılmasını önerir.

 

    • Yaprak Biti Mantarı: Mikoz vakalarında ozonlanmış yağın günde iki kez direkt olarak etkilenen tırnağa sürülmesi tavsiye edilir.

 

 

Ozonlanmış yağ kullanımına kontrendikasyonlar

 

Ozonda kullanılan bitkisel yağa alerjisi olan kişiler için ozon yağı kullanımının kontrendikasyonları vardır . Cildin bazı bölgelerine az miktarda ürün uygulayarak temas testi yapılması önerilir.

 

Genel olarak, ozonlanmış yağ, nadiren olumsuz reaksiyonlara neden olan güvenli bir maddedir. Doğal kaynaklı olduğu için her yaştan insanda ve hamilelerde güvenle kullanılabilir .

 

nerede bulursun

 

Ozonlanmış yağ, sağlık gıda mağazalarında ve eczanelerde bulunabilir. Birkaç çeşit farklı bitkisel yağ mevcuttur. Amaca bağlı olarak, uzman kullanılacak en iyi türü belirleyebilecektir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu